Afbeelding
Foto:

Fietsontspanning voor mantelzorgers

ALMELO - Om mantelzorgers speciaal in de Gemeente Almelo een moment van ontspanning te gunnen organiseert Astrid Olde Olthuis evenals vorig jaar in samenwerking met Mantelzorg Almelo een ontspannen fietstocht.

Mantelzorgers verzorgen met liefde hun zieke naaste of hulpbehoevende ouders en doen dit omdat ze het vanzelfsprekend vinden. Het houdt ze misschien wel dag en nacht bezig. Omschakelen, tandje erbij en weer verder. Hierdoor kan men al snel hogere druk en stress ervaren wat best impact op de gemoedstoestand kan hebben. De combinatie van het letterlijk en figuurlijk in beweging zijn buiten in de prachtige natuur tijdens het fietsen heeft een positieve werking op het fysieke gestel en ook op de psyche. Veel onnodige ballast valt weg en maakt ruimte voor rust en ontspanning.


Ontspannen tochtje
De fietstocht worden georganiseerd op donderdag 17 september 2020 om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Na een korte introductie over het effect van fietsen volgt een ontspannen fietstochtje met de nodige onderbrekingen in een inspirerende omgeving. Onderweg worden een paar kleine gerichte en praktische oefeningen gedaan om extra te ontspannen. Deze oefeningen die meteen effect hebben, kan men later thuis ook makkelijk doen. Ook is er voldoende ruimte onderweg om te praten en ervaringen uit te wisselen als men dat wil. Met een nieuwe frisse kijk op de wereld stapt men fit en energiek na de tocht van de fiets en er wordt afgesloten met een kleine versnapering voor wat positieve vibes voor de rest van de dag.


Mee op pad
Astrid (50) is een geboren en getogen nuchtere Tukker. In haar werk en ook privé onderging ze behoorlijk wat veranderingen. Om te ontladen pakt ze de fiets. Vroeger al en nu nog steeds. Het heeft een positief effect op haar gestel: het maakt haar fit, vitaal en geeft energie. Door te fietsen raakt ze uit de hectiek van de dag en krijgt ze vanzelf weer een andere blik op de wereld. Hoe ze met veranderingen en druk omgaat, wil ze graag delen met anderen. Wie graag mee wil, kan dit aangeven via mail: info@mantelzorgalmelo.nl of info@fietsenmetastrid.nl of via telefoonnummer: 06-57938157. Kosten deelname bedragen € 5,- per persoon, inclusief een kopje koffie/thee en wat lekkers onderweg. Er wordt vanuit gegaan dat men over een gewone stadsfiets of ebike beschikt. Het vertrekpunt is P.M. Rogmanspark in Almelo, ingang Hofstraat. Uiteraard is de fietstocht coronaproof.