Extra aandacht voor eenzaamheid

ALMELO - Van donderdag 1 tot en met donderdag 8 oktober is de landelijke week tegen eenzaamheid. Ook in Almelo is er dan extra aandacht voor dit thema, waar zowel jong als oud en iedereen daartussenin mee te maken kan krijgen.

Vanwege corona hebben veel activiteiten stil gelegen of gaan ze in aangepaste vorm door. Voor de lokale coalitie KomErbij reden om via onder meer een placemat Almeloërs te informeren over wat er allemaal wél te doen is en wat wél doorgaat. “We willen zo laagdrempelig mogelijk mensen kennis laten maken met het geweldige aanbod aan activiteiten, juist in deze tijd”, zegt Annoek van den Broek, voorzitter van de coalitie KomErbij.

Voorkomen en verminderen
Eén van de hoofddoelen van de coalitie is het voorkomen en verminderen van eenzaamheid onder inwoners van Almelo. “Als coalitie willen we alle Almelose activiteiten op een presenteerblaadje aanbieden. Dat doen we in de vorm van een placemat”, aldus Annoek van den Broek. Bewonersinitiatieven, organisaties, verenigingen en wijkcentra in Almelo, Bornerbroek en Aadorp die vaste wekelijkse of maandelijkse activiteiten aanbieden, kunnen hun activiteiten bij de coalitie aanmelden. “We willen zoveel mogelijk activiteiten meenemen op de placemat”, zegt Annoek van den Broek. Activiteiten kunnen tot 7 september gemaild worden naar info@komerbijalmelo.nl

Placemats met activiteiten
“De placemats komen op verschillende plekken in de stad te liggen. Onder meer bij de pop-up Koffie & Klets Corners waarmee we de stad intrekken tijdens die week.” Eerder vonden mensen de Koffie & Klets Corner in supermarkten, maar dat is nu wat lastig. Van den Broek: “We denken nu aan een partytent met een tafel en drie stoelen. Dat kan bij een winkelcentrum, maar wellicht ook op de markt. “Op deze manier willen we laten zien hoeveel er georganiseerd wordt. We merken dat niet iedereen dat weet.” Het aanbod wordt ook op social media gedeeld.

KomErbij Almelo
De lokale coalitie Kom Erbij Almelo bestaat sinds 2018. KomErbij Almelo is een samenwerkingsverband van gemeente Almelo, Avedan Welzijn, Humanitas Maatje, Cosbo, Dementie Twente, De Klup Twente, Mantelzorg Almelo, TMZ, Soweco, Beweegenzo en Thuisteam Twente. Benieuwd naar andere projecten van de coalitie KomErbij? Stuur een mail naar: info@komerbijalmelo.nl