Afbeelding
Foto:

Theaterhotel opent nieuw theaterseizoen

ALMELO – Theaterhotel Almelo is blij te kunnen melden dat zij, zij het met een aangepaste capaciteit, haar theaterdeuren binnenkort weer opent. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Natuurlijk is dit seizoen anders dan normaal, maar zeker niet minder interessant. Samen met vele creatieve theaterproducenten wordt volop aan een bijzonder en origineel theaterprogramma 20-21 gewerkt, zodat gasten weer kunnen genieten van theater. “We staan te popelen om onze theaterdeuren weer te openen en kijken ernaar uit weer theatergasten te ontvangen!”, aldus Esther Hammink, directeur Theaterhotel.


In tweeën gehakt
Seizoen 20-21 wordt in tweeën ‘gehakt’, wat betekent dat het Theaterhotel nu start met de bekendmaking en kaartverkoop van voorstellingen die plaatsvinden van september tot en met december. De tweede helft van het seizoen gaat op een later moment in de verkoop. Daarover maken de podia en producenten waarschijnlijk in oktober nieuwe afspraken. De invulling van de decembermaand is nog niet geheel afgerond, daarnaast zal het
Theaterhotel gedurende het seizoen zeker proberen mooie voorstellingen bij te boeken.


Beperkte capaciteit
De zaalcapaciteit zal, afhankelijk van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen, aangepast zijn. Esther legt uit: “In de theaterzaal geldt met ingang van het nieuwe seizoen in verband met de 1,5 meter maatregelen een maximum zaalcapaciteit van 230 bezoekers, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden. Een enorm verschil met onze normale hoeveelheid van 820 stoelen. De capaciteit per voorstelling is daardoor beperkt. Om zoveel mogelijk gasten te bedienen, wordt een groot aantal voorstellingen twee keer op een avond gespeeld. Bij voorstellingen waar dit het geval is, zien mensen dan ook twee aanvangstijden staan.”


Een kleine greep
Het nieuwe seizoen zit weer vol prachtige theatervoorstellingen! Zo gaat Karin Bloemen helemaal ‘old skool’ voor de muziek, haar eerste grote liefde. Ook Veldhuis & Kemper zijn terug in Almelo. Geen opsmuk, weinig toeters, nauwelijks bellen, maar zonder meer Veldhuis & Kemper. Geboren en getogen Tukker Thijs Kemperink maakte met zijn laatste programma ook naam in de rest van Nederland. Met Twentse nuchterheid, grote vertelkracht en daverende lachsalvo’s overtuigt hij stad voor stad en dorp voor dorp. Verder nemen André Kuipers en Sander Koenen je mee voor een waanzinnige reis naar de ruimte! Ga op buitenaards avontuur en vraag de enige astronaut van Nederland na afloop wat je altijd al wilde weten. Daarnaast kan op de mooiste scènes uit bekende balletklassiekers door het ballet van de Staatsopera van Tatarstan weggedroomd worden, een sprookjesachtige ervaring.


Kijk voor het volledige aanbod op de website www.theaterhotel.nl