Afbeelding
Foto:

Nissan Ariya: de e-crossover!

Nissan presenteerde afgelopen maand de nieuwe Ariya; de eerste volledig elektrische coupé-crossover van het merk. Het innovatieve platform is de eerste paragraaf in een nieuw hoofdstuk voor elektrisch rijden voor het merk.

De Nissan Ariya kreeg een speels uiterlijk mee met een luxueus, haast lounge-achtig interieur. De auto is gebaseerd op de gelijknamige concept car die Nissan afgelopen jaar presenteerde in Tokyo. De Ariya heeft een geheel nieuw EV-platform, ontwikkeld door de alliantie Nissan-Mitsubishi-Renault. De volledig elektrische aandrijflijn is een voorbeeld van naadloze integratie van geavanceerde EV-technologie. De Ariya komt beschikbaar als tweewielaangedreven auto met 63 of 87 kWh accu's, maar ook met het e-4ORCE vierwielaandrijving. Deze biedt een veilige, comfortabele wegligging onder uitdagende omstandigheden.


Stressvrij rijden
Nissan voorziet de Ariya ook van veel nieuwe technologie, zoals de verbeterde versie van ProPILOT, een intelligente rijhulp die de rijhulp ook koppelt aan de gegevens van het navigatiesysteem. De auto kan zo al anticiperen op uitdagender situaties; een mooie volgende stap in het autonoom rijden. ProPILOT Park neemt ook de stress van parkeren weg. De auto herkent een vrije parkeerplaats en kan de auto makkelijk in het vak loodsen.


Snel meer details
De prijzen en exacte levertijd van de nieuwe Nissan Ariya zijn nog niet bekend. Maar u bent natuurlijk van harte welkom bij uw Nissan-dealer voor meer informatie of voor bijvoorbeeld de extra scherp geprijsde Nissan Leaf.