Afbeelding
Foto:

Suzuki introduceert Across

Afgelopen maand introduceerde Suzuki de nieuwe Across, een ruime en sportieve SUV met vierwielaandrijving en plug-in hybrid platform. De nieuwe Suzuki Across is in het derde kwartaal leverbaar; de prijzen zijn nog niet bekend.

Suzuki zet met de nieuwe Across sterk in op krachtige prestaties. Zo levert de voorste elektromotor een fors koppel bij lage snelheden, gecombineerd met een krachtige 2,5 liter viercilinder benzinemotor die bij hogere snelheden zorgt voor soepele acceleratie. Samen goed voor in totaal 306 pk. De plug-in hybrid beschikt over een 18,1 kWh accu, waarmee u 75 kilometer duurzaam volledig elektrisch kunt rijden.


Vierwielaandrijving
Het platform biedt ook een geavanceerde E-Four vierwielaandrijving, wat de 4x4-prestaties biedt die u verwacht met behoud van een gunstig brandstofverbruik. Een 40 kW-elektromotor stuurt de achterwielen aan. Zo kan ook de koppelverdeling voor-achter geregeld worden van 100:00 tot 20:80. Dit biedt verbeterde stabiliteit bij wegrijden op gladde oppervlakten.


Riante uitrusting
Suzuki's Across zit bovenin het modellengamma, waardoor deze ook zeer compleet uitgerust komt. Met onder meer LED-verlichting, geregelde airconditioning, 19 inch lichtmetalen wielen en een 9 inch touchscreen met navigatie en connectiviteit. Het uitgebreide Suzuki Safety System Pro biedt alle actieve veiligheidsfeatures die denkbaar zijn.