Afbeelding
Foto:

Steeds vaker diefstal van elektrische fietsen in de stad

ALMELO - De politie ziet de afgelopen weken een fikse toename van het aantal diefstallen van elektrische fietsen in het centrum. Tot nu toe is nog geen verdachte aangehouden.

De afgelopen tijd werden diverse fietsen gestolen op een specifieke manier. De sloten worden supersnel opengemaakt met een soort van kleine slijptol volgens de politie. De elektrische fiets is een geliefd doelwit bij criminelen, omdat er veel vraag naar is en de prijzen van een redelijke elektrische fiets een stuk hoger liggen dan normale fietsen. Exacte cijfers over de hoeveelheid fietsdiefstallen zijn lastig te geven, maar ruwe schattingen zijn dat landelijk jaarlijks een half miljoen fietsen gestolen worden.


Tips
De politie geeft diverse tips om dieven in ieder geval te ontmoedigen. Zet de fiets altijd op slot en maak deze met een stevig extra slot vast aan een ander object zoals een fietsenrek/fietsnietje. Gebruik hierbij niet de iele kabelsloten met plastic mantel; deze zijn vaak niet bestand tegen klein handgereedschap. Een echte 'scheepsketting' en imposant extra hangslot zijn weliswaar zwaar om mee te zeulen, maar aanzienlijk beter bestand tegen de gemiddelde fietsendief met een handslijptol van de bouwmarkt. Neem ook de accu mee als deze verwijderbaar is, evenals de fietscomputer. Zorg verder dat u een paar goede foto's hebt van de fiets zodat u deze bij diefstal kunt beschrijven. Ook het laten graveren en chippen van de fiets kan dieven ontmoedigen. Doe verder altijd aangifte van diefstal, met vermelding van het framenummer, merk, type en duidelijke omschrijving. "Hopelijk kunnen we dan binnenkort iemand aanhouden...", aldus de Politie Almelo via Facebook.