Afbeelding
Foto:

Ontroerend optreden koor De Schellevissen bij De Eeshof

TUBBERGEN - De bewoners van woonzorgcentrum De Eeshof pinkten vorige week woensdagmiddag een traantje weg tijdens het concert van Vissersvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo.

Vanaf het terras en de balkons genoten zowel de ouderen van het woonzorgcentrum als de koorleden. Het optreden in de binnentuin van het woonzorgcentrum, was weer het eerste optreden van De Schellevissen sinds de lockdown. De bewoners gaven aan dat het voor hun een feestelijke dag was; wat hadden ze dit gemist! Reikhalzend keken ze uit naar deze dag. Corona heeft een enorme impact gehad bij de bewoners van De Eeshof en hun familie. De hele dag binnen zitten, niet meer gezellig met elkaar iets drinken, geen onderling contact, maar nu mogen ze de kamer weer af.


Erg gezellig
Het optreden van De Schellevissen was dan ook een mooie afwisseling. De bewoners keken er lang naar uit en er werd fanatiek mee geklapt en gezongen. Verschillende liedjes kennen ze wel en wat is dan nog fijner dat je weer mee kunt zingen, meedeinen en soms een klein dansje. Een bewoonster gaf aan dat ze hier zo gelukkig van werd: “Ik kan wel huilen van geluk". De Schellevissen stonden op een veilige anderhalve meter afstand van elkaar en zongen uit volle borst onder de bezielende leiding van dirigent Andrea Klooster. Als ze de blijde gezichten van de bewoners zien worden ook de koorleden nog blijer. "Hier doen we het voor", zeggen ze. Jaarlijks komt het koor in De Eeshof om op te treden en ze willen dit graag nog vele jaren blijven doen, maar dan uiteraard wel het liefste zonder de dreiging van corona voor hen en de bewoners.