Afbeelding
Foto:

De Klup zoekt veel nieuwe vrijwilligers voor activiteiten

ALMELO - Met de start van het nieuwe seizoen 2020-2021 in zicht, is De Klup Twente naarstig op zoek naar een flink aantal nieuwe vrijwilligers, zowel in Almelo als in Nijverdal. De extra menskracht is nodig voor een groot aantal heel verschillende activiteiten voor mensen met een beperking. Het gaat om functies overdag en ’s avonds en ze variëren van chauffeurs, zwembegeleiders tot en met vrijwilligers voor het zumbadansen en veel kinderactiviteiten.

De Klup Twente heeft meer dan vijftig verschillende activiteiten voor mensen met een beperking, die allemaal uitgevoerd worden door vrijwilligers die wekelijks, maandelijks of af en toe als het nodig is helpen. Bij De Klup Twente is het uitgangspunt dat mensen zelf bepalen voor welke activiteiten ze willen worden ingezet.

Nieuwe mensen nodig
Na het vertrek van een aantal vrijwilligers, maar vooral door langdurig ziekte onder een groep trouwe vrijwilligers, heeft De Klup dringend extra mensen nodig. Het gaat onder meer om mensen die willen helpen bij de zwemlessen en het recreatief zwemmen in Het Sportpark in Almelo en bij de Dartklup in het Meester Siebelinkhuis. Al die activiteiten zijn op de maandagavond. Voor de dinsdag zoekt De Klup naarstig naar hulp voor de muziekband, de Kookklup en de Zumba. Op de woensdag is er een tekort aan vrijwilligers voor de Kinder- en tienerklup en de BuitenSchoolseOpvang. Ook wil De Klup maar al te graag vrijwilligers die helpen bij het bowlen in Nijverdal op de woensdagavond.

Maatjesproject
Voor het maatjesproject Vriendenzoeker is nog altijd een groot tekort aan mensen die zich af en toe willen bekommeren over iemand met een beperking en ook het team chauffeurs (vast en inval) heeft als gevolg van veel langdurig zieken, extra mensen nodig voor ritten overdag en in de avonduren. Mensen die wel oren hebben naar vrijwilligerswerk voor De Klup Twente kunnen zich voor informatie en of opgave melden bij: Jolanda@deklup.nl of 06 14 46 52 88.

Grote behoefte
De Klup Twente voorziet in een zeer belangrijke behoefte voor mensen met uiteenlopende beperkingen. In Nederland zijn zo'n 1,6 miljoen mensen met een matige of ernstige lichamelijke beperking. Naar schatting hebben 142.000 mensen een verstandelijke beperking. Meedoen met veel activiteiten is voor deze groepen niet vanzelfsprekend; er komt vaak meer bij kijken en niet iedere activiteit is geschikt of verwelkomt mensen met beperkingen. Door als vrijwilliger te helpen draagt u bij aan leuke sociale contacten en het levensgenot van een groot aantal mensen.