Afbeelding

Veteranen vertellen hun verhaal “Inzet voor Vrede?”

ALMELO - Op vrijdagmorgen 28 augustus is er in het Huis van Katoen en Nu weer een OVA morgen “Levenskunst 55+”. Deze keer vertellen “Veteranen hun verhaal”. De morgen begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Aansluitend is er een eenvoudige maaltijd.

De inhoud van de presentatie zal gaan over: “Inzet voor de Vrede?” en de verschillende inzetvormen. We kijken terug naar het resultaat van recentelijke missies, de eventuele frustraties en de noodzaak van inzet in missiegebieden. De veteranen zijn ingezet geweest in Libanon met plaatsing in Israël, Egypte, Koerdistan (Irak), Joegoslavië, Angola, Bosnië en Afghanistan.


Almelose Veteranen
Door ‘Den Haag’ (het zgn. Nationaal Initiatief) wordt sinds 2009 elk jaar gevraagd aan gemeenten om ook lokaal aandacht te besteden aan veteranen in hun woonplaats: dit wordt gezien als een cadeautje voor de veteranen. In Almelo is in 2010 de eerste Veteranendag georganiseerd. Hiervoor bleek bij de Almelose veteranen grote belangstelling. Bij zowel oude veteranen van WOII en het KNIL, Korea en NNG, als bij jonge veteranen van de latere vredesmissies. Vanuit het gemeentelijke organisatiecomité Veteranendag kwam hierna het voorstel een platform van Almelose veteranen op te richten. Dit platform kwam met het idee voor de invulling van de jaarlijkse plaatselijke Veteranendag, en een Veteranen Café, dat op 8 februari 2011 officieel een feit werd.


Aanmelden
Leden van de ouderenbonden betalen € 4,00, niet-leden betalen € 6,00, dit is incl. koffie en thee. Voor de maaltijd wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden (en graag afmelden in voorkomende situaties) bij Hilly van Stuivenberg: hilly.vanstuivenberg@ouderenverenigingalmelo.nl. Telefonisch kan ook: bij Cobi Noordhoff: 0546-860948