Afbeelding
Foto: IVN

IVN Almelo zoekt vrijwilligers

ALMELO - Wie in en om Almelo zijn of haar ogen eens goed de kost geeft, ziet veel groen en mooie natuur. Naast de gemeente spelen ook natuurorganisaties een belangrijke rol bij het versterken en behouden van mooie natuur. Zeker nu er een grotere nadruk ligt op biodiversiteit. De inzet van vrijwilligers is van onschatbare waarde voor organisaties zoals het IVN.

IVN Almelo is altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken voor het behoud van natuur in hun omgeving. De IVN-afdeling zet zich jaarlijks in voor uiteenlopende korte en langere natuurprojecten. Maar ook worden vrijwilligers ingezet in voorlichtingstaken.


Vacatures
Eén van de lopende vacatures is voor een educatief medewerker. Komende week start namelijk de bouw van het Paviljoen in het Doepark De Hagen. Samen met vijf andere verenigingen maakt IVN hier gebruik van. Er is al een enthousiaste groep vrijwilligers actief in het park, maar ze zoeken nog wel een educatief medewerker. Verder zijn extra helpende handen ook nog welkom bij de bouw van het paviljoen, voor de Scharrelkids activiteiten en bij de Groene Visite. Deze bestaat al weer een tijdje. Hierbij gaan vrijwilligers met een thematische natuurkoffer op bezoek bij dementerende ouderen. De geuren, textuur en meer roepen dan herinneringen van vroeger op; zoals de geur van gedroogd gras of het proeven van rijpe bramen.


Meer informatie
Is vrijwilligerswerk bij IVN Almelo wellicht ook voor u interessant? Neem dan eens een kijkje op: https://www.ivn.nl/afdeling/almelo/vrijwilligers-en-vacatures