Afbeelding
Foto:

Kom genieten op het Lageveld!

WIERDEN - Het gaat weer tropisch warm worden! Met een beetje geluk valt deze krant op de mat op een tropische vrijdag met een nog warmere zaterdag in het vooruitzicht. De eerste vooruitzichten voor een hittegolf zijn gunstig - voor de mensen die er van houden in ieder geval. Ook het Lageveld in Wierden maakt zich op voor een drukke tijd.

Het warme weer lokt natuurlijk weer veel zwemmers naar de Twentse recreatieplassen; naast het Lageveld zagen ook het Rutbeek, Hulsbeek en ander zwemwater al veel drukke dagen de afgelopen weken. Maar bezoekers moeten zich wel afvragen of een bezoek wenselijk is, gezien de grote huidige drukte.


Stoplichtsysteem
Om bezoekers vooraf te informeren over de actuele drukte heeft ook het Lageveld nu een stoplichtsysteem ingevoerd. Op de website www.hetlageveld.nl kunnen bezoekers zien hoe druk het is op het terrein. Staat het stoplicht op groen dan is men van harte welkom. Bij 75 procent capaciteit springt het licht op oranje en bij volledige capaciteit gaat het licht op rood - en de parkeerplaats dicht.


BBQ-verbod
Belangrijk om te weten is dat er ook sinds eind juli een barbecue-verbod van kracht is. Vanwege de aanhoudende droogte is het niet toegestaan om in natuurgebieden en locaties als het Lageveld een barbecue op te zetten of op andere manieren met vuur in de weer te gaan.


Veilig zwemmen
Kiest u ervoor om niet hier maar op een andere locatie te gaan zwemmen? Controleer dan wel vooraf de actuele zwemwaterkwaliteit. Deze wordt regelmatig gecontroleerd in de zomermaanden om de veiligheid van zwemmers te garanderen. Kijk hiervoor op: www.zwemwater.nl