ASV’57 verduurzaamt verder

AADORP - Tijdens een extra ingelaste algemene ledenvergadering heeft de voetbalvereniging ASV’57 besloten over te gaan tot de aanschaf van 82 zonnepanelen.


Nadat in 2019 de verlichting rondom het trainingsveld al was vervangen door LED-verlichting is de investering in zonnepanelen de volgende stap in het verduurzamingsproces. De club uit Aadorp had daarvoor De Groene Club (initiatief diverse sportbonden waaronder KNVB) benaderd om een Quick-scan te maken van het energieverbruik. Op basis van dit onderzoek is in het voorjaar de verlichting in de oude kleedkamers vervangen door LED-verlichting gekoppeld aan een bewegingsmelder. Ook de verlichting rondom het clubgebouw is inmiddels voorzien van ledlampen. De laatste stap, voortkomende uit deze Quick-scan, betreft de aanschaf van zonnepanelen.


82 panelen
Op basis van de reeds genoemde aanpassingen bleek uit het onderzoek dat de club 82 zonnepanelen nodig heeft om in zijn eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. Tijdens een informatieavond zijn alle leden geïnformeerd over dit proces en de bijkomende investeringen en opbrengsten. Het voorstel van het bestuur werd door de aanwezige leden unaniem aanvaard. Het traject zal zo’n 13 weken in beslag nemen en de verwachting is dus dat de panelen medio oktober/november geplaatst zullen worden. ASV57 wordt door deze investering, die geheel uit eigen middelen wordt betaald, weer een stuk groener en is daardoor beter voorbereid op de toekomst.