Afbeelding
Foto:

Outdoorochtend Ouder & Kindgym

BORNERBROEK – Sportbedrijf Almelo en SV Ledo organiseren donderdag 13 augustus een sportieve ochtend in de buitenlucht voor jonge kinderen en hun ouders.

Op het terrein van Actief Betrokken Club RKSV Bornerbroek kunnen ouders en kinderen kennismaken met Ouder & Kindgym. Ingrid Westen, één van de trainsters van het Ouder & Kindgym van SV Ledo: “Tijdens de coronaperiode heeft het Ouder & Kindgym in Bornerbroek lange tijd stilgelegen. Dat willen we na de zomer weer oppakken, deze ochtend is een mooie aftrap van het nieuwe sportseizoen. Voor ouders en kinderen die het Ouder & Kindgym nog niet kennen, is dit een mooie kennismaking. Iedereen is welkom!”


Goede band
Namens Sportbedrijf Almelo start Mieke Kuipers de ochtend met een korte presentatie in de kantine van RSKV Bornerbroek over de motorische ontwikkeling van jonge kinderen en de bewegingsvormen die daarbij passen. Daarna gaan de ouders met de kinderen en de trainers het veld op, waar verschillende individuele beweegoefeningen en -spelletjes klaar staan. Mieke Kuipers: “Het bijzondere van Ouder & Kindgym is dat ouders of grootouders samen met hun kind of kleinkind aan alle spelletjes en oefeningen meedoen. Zo is Ouder & Kindgym niet alleen goed voor de motorische ontwikkeling, maar ook voor de band tussen ouders en kind.”

Praktische informatie
De Outdoorochtend Ouder & Kindgym is donderdag 13 augustus van 08.45 tot 09.30 uur op Sportpark ’t Brook, Maatkampsweg 17 Bornerbroek. Deelname is gratis; aanmelden bij Ingrid Westen via ingrid@westendak.nl. Voor wie? Kinderen van 1,5 – 4 jaar en hun (groot)ouders.