Afbeelding
Foto: Janiev Damhuis

DELA Eredivisie Beach Almelo

ALMELO - Het was lange tijd onzeker of het door zou kunnen gaan; maar komend weekend is het eindelijk zover. Zaterdag en zondag wordt op de beachvelden van het Sportpark Almelo weer Eredivisie beachvolleybal gespeeld!

Dit jaar met de absolute top van Nederland, aangezien zij zich voorbereiden op het EK beachvolleybal in Letland. Almelo is dan ook een mooie oefening om weer in het ritme te komen. Het bezoeken van deze topwedstrijden is gratis, maar de bezoeker dient zich wel vooraf te registreren via www.veiligsporten.nu.

Toptalent
Bij de mannen heeft het koppel Brouwer/Meeuwsen zich al aangemeld, het duo dat als enige Nederlandse duo ooit een Olympische medaille veroverde bij het beachvolleybal! Bij de dames zal er ook een ijzersterk duo meedoen met Keizer/Meppelink; de huidige Europese kampioenen. Deze ijzersterke duo’s zullen in Almelo de strijd aangaan tegen andere Nederlandse topteams met her en der ook een Twents tintje. Zo zal ook Stefan Boermans uit Borne een poging wagen om zijn titel in Almelo te verdedigen die hij vorig jaar veroverde met Dirk Boehlé op het Marktplein van Almelo.

Eredivisie Tour
De DELA Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. De Eredivisie bestaat dit jaar, in een iets afgeslankte versie, uit acht toernooien verspreid door Nederland. Naast Almelo zijn ook onder andere Zaanstad, Breda en Heerenveen het podium van deze tour. Spelers en speelsters verzamelen rankingpunten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. De 24 hoogst gerankte teams per geslacht doen mee aan het Nederlands Kampioenschap en strijden om de titel Nederlands Kampioen Beachvolleybal 2020.