Afbeelding
Foto: Loekie van Tweel

Op stap met de fiets in mooi natuurgebied De Doorbraak

ALMELO - Zaterdagmiddag 11 juli houdt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids fietst u ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. De kosten bedragen € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent, of van één van de 12 andere Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Ga tijdens deze Op Stap fietstocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een fietstocht van ongeveer 2 uur. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en dien je je van tevoren aan te melden. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze middagexcursie. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.landschapoverijssel.nl


Mooi landschap
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beheert 56 natuurterreinen. Samen met ruim 3.000 grondeigenaren, 9.000 donateurs, 7.000 vrijwilligers versterken zij de natuur.