Tijdelijke herverdeling portefeuilles college

WIERDEN - Vanwege het uitvallen van wethouder Eric Braamhaar heeft het college van burgemeester en wethouders een tijdelijke herverdeling van de portefeuilles gemaakt.

De herverdeling was nodig om ervoor te zorgen voor een goede waarneming van alle onderwerpen totdat wethouder Braamhaar weer hersteld is en zijn taken weer op kan pakken.


Verschuivingen
De portefeuille van wethouder Braamhaar beslaat het sociaal domein, onderwijs en sport. Het grootste gedeelte van het sociaal domein, waaronder wmo, jeugd(zorg), volksgezondheid en sociaal cultureel werk, wordt waargenomen door wethouder Coes. Daarnaast wordt Coes belast met onderwijs. De beleidsterreinen werk, inkomen, participatie en inburgering worden bij wethouder Kortenhoeven ondergebracht. Daarnaast wordt Kortenhoeven verantwoordelijk voor sport.


Meer veranderingen
Om de druk onder de wethouders evenredig te verdelen wordt klimaatadaptatie en het project Plan Oost volledig ondergebracht bij wethouder Kortenhoeven die ook al duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. De portefeuille handhaving, nu de verantwoordelijkheid van wethouder Kortenhoeven, wordt waargenomen door burgemeester Tigchelaar.


Onwel geworden
Wethouder Eric Braamhaar is ziek thuis nadat hij na afloop van de raadsvergadering op dinsdag 9 juni onwel werd. De komende weken moet hij rustig aan doen. Het is nog onduidelijk wanneer wethouder Braamhaar zijn werkzaamheden weer kan oppakken.