Afbeelding
Foto:

Martin Kroeskop voorzitter Muziektheater Servus Almelo

ALMELO - De leden van Muziektheater Servus hebben Almeloër Martin Kroeskop tijdens een digitale Algemene Ledenvergaderin verkozen als nieuwe voorzitter van de vereniging.

Net als veel andere verenigingen konden de ruim 100 leden van Muziektheater Servus Almelo de afgelopen tijd niet bij elkaar komen. Ook de geplande Algemene Ledenvergadering (ALV) kon om Coronaredenen geen doorgang vinden. In plaats daarvan besloot het Dagelijks Bestuur tot een digitale ledenraadpleging. De ALV heeft onder andere besloten de financiële verantwoording over het afgelopen jaar en de begroting voor het komend jaar voor besluitvorming door te schuiven naar de eerstvolgende (normale) ledenvergadering in maart 2021.


Nieuw bestuur
Een ander besluit is het vaststellen van de leden voor het bestuur met onder een nieuwe voorzitter. Martin Kroeskop (63) volgt John Meuleman op als voorzitter van de vereniging. Kroeskop is een ervaren verenigingsman en actief Almeloër. Hij is onder andere 26 jaar voorzitter van gymnastiekvereniging Triade Almelo en sinds 2012 secretaris van de stichting Almelo Events waar hij eindverantwoordelijk is voor Koningsdag, het Havenfestival en de Sinterklaasintocht in de stad. Naast Martin Kroeskop neemt Jan Marten de Jong als nieuw lid zitting in het bestuur. De Jong (44) is zeven jaar Servussiaan, voorzitter van de PR Commissie en was mede-initiatiefnemer en organisator van theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’ in 2017. Het bestuur van Servus bestaat nu uit Lillian Bal, Jan Bladder, Ineke Blom, Jan Marten de Jong, Martin Kroeskop, Henny van Marle en Marga Meulenbeld. Het bestuur gaat zich de komende tijd richten op de koers van de vereniging na de Coronacrisis.


Muziektheater Servus
Muziektheater Servus Almelo is in 1985 opgericht als operettevereniging. Met de komst van een musicalafdeling en een juniorafdeling groeide Servus naar zo’n 130 leden en werd het een vereniging voor muziektheater. Servus voert jaarlijks een voorstelling op in één van de theaters in Almelo. Daarnaast verhuurt de vereniging (toneel)kleding, pruiken, rekwisieten en decors. Ter ere van het 35-jarig jubileum zou Servus dit jaar de musical ‘The Addams Family’ opvoeren. In verband met de Coronacrisis is deze voorstelling uitgesteld tot 4 en 5 juni 2021 in het Theaterhotel in Almelo. Meer informatie over Servus: http://www.servus-almelo.nl