Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Gemeente wil inzicht in nieuwe mantelzorgers in crisistijd

WIERDEN - Mantelzorgers zijn van groot belang voor het bieden van zorg en ondersteuning. Zij zijn een onmisbare aanvulling op de professionele zorg. Door de coronacrisis zijn ook meer mensen actief geworden als mantelzorger. De gemeente Wierden wil hen zo goed mogelijk helpen met deze uitdagende taak.

Mantelzorg kwam ook voor de coronacrisis al veel voor; ongeveer één op de drie mensen verricht af en toe zorg voor een naaste of bekende. Dit is niet alleen fysiek, maar ook vooral mentaal een erg zware taak. Mantelzorgers lopen dan ook het risico om overbelast te raken en uit te vallen; zeker wanneer deze zorgtaak nieuw is voor hen.


Neem contact op
De gemeente Wierden heeft gelukkig uiteenlopende mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen en te waarderen. De gemeente roept op om contact op te nemen wanneer de gemeente zou kunnen helpen. Bel dan met het Zorgloket op 0546 – 58 09 90 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur) of een e-mail sturen naar zorgloket@wierden.nl. De gemeente hoopt ook specifiek te horen van de groep mensen die door de coronacrisis nu mantelzorger zijn geworden, bijvoorbeeld om een oudere te helpen. De gemeente heeft hiervoor een formulier opgezet op www.wierden.nl/mantelzorger2020. Kent u iemand die aan de slag is gegaan als mantelzorger? Spoor hen dan aan om dit in te vullen.