Afbeelding
Foto:

Noordik weer geopend

ALMELO - Het Noordik heeft inmiddels de eerste bijna-twee-weken sinds heropening er op zitten. Het was een geslaagde start, met ook een heel bijzondere uitslagdag van de examens.

Mentoren van Het Noordik in Vriezenveen brachten hoogstpersoonlijk een bezoek aan de geslaagde leerlingen en in de in geslaagdenstijl ingerichte aula van de Noordikslaan in Almelo was er vuurwerk en confetti. Op de andere twee vestigingen in Almelo en Vroomshoop werd een heuse drive-through gehouden. Leerlingen namen al fietsend door de school hun cijferlijst en bijbehorende presentjes in ontvangst. Vroomshoop haalde er zelfs de landelijke pers mee.


Leerlingen weer terug
‘Het Noordik is volop in beweging’. Met die kreet heeft de scholengemeenschap de leerlingen de afgelopen week verwelkomd, nadat de school als gevolg van de coronacrisis ruim twee maanden op slot ging. "We hebben heel veel geleerd van de afgelopen periode en juist aan die positieve ontwikkelingen willen we de komende tijd recht blijven doen", aldus Patric Wigman, vestigingsdirecteur van Het Noordik Vroomshoop. Wigman doelt daarmee op onder meer de enorme sprong op het gebied van digitalisering, maar ook de vooruitgang die de leerlingen hebben geboekt als het gaat om plannen, hulp vragen, zelfstandig leren en initiatief nemen. "We gebruiken de tijd tot aan de zomervakantie dan ook niet om leerachterstanden in te lopen, maar juist om te ontdekken wat de nieuwe beginsituatie is. Vanuit daar plannen we verder. We leren hier echt enorm veel van."


Trots
Jeroen Langbroek, directeur van de Noordikvestiging Van Renneslaan in Almelo denkt er precies zo over. "De afgelopen periode was lastig, maar heeft ons ook veel goeds gebracht. We konden niet anders dan creatiever omgaan met de lesstof en het toetsen hiervan. Met succes, want we zijn veel praktijkgerichter aan de slag gegaan. Zo hebben we bijvoorbeeld allerlei challenges uitgezet met als resultaat dat veel leerlingen juist extra sprongen hebben gemaakt. We zijn daar heel trots op. Trots op onze leerlingen, op onze collega’s, maar zeker ook op de ouders en verzorgers, want van hen werd veel inzet gevraagd." Het Noordik onderzoekt hoe leerlingen de thuislessen ervaren hebben.