Afbeelding
Foto:

Leuke verrassing voor jonge mantelzorgers!

WIERDEN - In de eerste week van juni is de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger. Dit jaar loopt alles echter anders. Daarom heeft Evenmens een leuke actie bedacht.

Samen met de Gemeente Wierden werden alle jonge mantelzorgers even in het zonnetje gezet. Consulent jonge mantelzorgers Annelies Slager heeft in de week van 1 tot en met 7 juni bij alle jonge mantelzorgers die geregistreerd staan bij Evenmens een leuke goodiebag gebracht. Wethouder Eric Braamhaar van de gemeente Wierden bracht een bezoekje aan Roshana. Zij is 7 jaar oud en jonge mantelzorger van haar (alleenstaande) moeder. Moeder heeft niet aangeboren hersenletsel (NAH) opgelopen na een ongeluk toen Roshana nog een baby was. Ook bracht de wethouder een bezoek aan Chantal (9 jaar) en Melissa Homan (11 jaar). Beiden zijn jonge mantelzorger van hun oma. Oma woont bij hen in huis en heeft dementie. Alle jonge mantelzorgers waren blij verrast! De tassen werden beschikbaar gesteld door de gemeente Wierden en mede mogelijk gemaakt door de Heutink Foundation, Bonvanie, stichting Vang je Droom, Boekhandel Reterink en The Post in het kader van de #flowerboostchallenge.


Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien met zorg. Bijvoorbeeld een broer of zus met een chronische ziekte of beperking, of een vader of moeder met een psychische ziekte of ernstige verslaving. Ben je of ken je ook een jonge mantelzorger? Neem dan gerust contact op met onze consulent jonge mantelzorgers in de gemeente Wierden, Annelies Slager. Je kunt dan in contact komen met andere jonge mantelzorgers, je kunt jouw verhaal kwijt of meedoen aan activiteiten. Ook kun je meedenken over hoe de zorg wat minder zwaar voor jou kan worden. Info: https://evenmens.nl/jonge-mantelzorgers of neem contact op via email: info@evenmens.nl of telefoon: 0546 – 898 372.