Afbeelding
Foto:

Campagne 'Hier moet je zijn' van start

TWENTE - MarketingOost heeft de nieuwe toeristische campagne 'Hier moet je Zijn' gelanceerd. Doel is om meer mensen kennis te laten maken met de mooie onontdekte plekken in Overijssel. De verwachting is dat veel mensen dit jaar vakantie vieren in eigen land, waar de Overijsselse toeristische sector graag wat van mee wil pikken.

De campagne is een gezamenlijk initiatief vanuit de sector, met als doel om de Nederlandse bezoekerseconomie op een verantwoorde manier weer op vlieghoogte te brengen. MarketingOost werkt hierin samen met NBTC en andere partners om Nederlanders te laten zien hoe verrassend mooi het 'hier' in Nederland is. "Juist nu willen we Nederlanders wijzen op de onontdekte plekken van Overijssel. Dat kan perfect met deze beweging die enorm goed aansluit bij onze eigen campagne", aldus Alice Voorhorst, manager branding.

Vakantie in Nederland
Feit blijft dat de toeristische sector keihard wordt geraakt door de coronacrisis, ondanks de aangekondigde versoepelingen. Uit onderzoek van NBTC blijkt dat we dit jaar veel minder buitenlanders kunnen verwachten en dat ook een groot deel van de Nederlanders ondanks de versoepeling nog niet op vakantie gaat. Daarom wordt parallel aan de inzet van acute steunmaatregelen nu ook hard gewerkt aan herstel. Eén van de initiatieven van de herstelaanpak is deze campagne. Je hoeft niet naar 'daar', je vindt het allemaal 'hier'


Buitenlandse gasten
De campagne wordt ook toegepast in Duitsland en België. Ook hun toeristen durven door de versoepelingen langzaam weer vakanties en weekendjes weg naar Nederland te plannen. Normaal gesproken is ruim 40 procent van alle buitenlandse toeristen die naar Nederland komt, afkomstig uit onze buurlanden. Voor Overijssel is dit zelfs bijna 70 procent. Met 'Hier moet je zijn' en 'Hier musst du sein' wil men ook hen inspireren de voor hen onbekende plekken te bezoeken. “Wij hebben altijd al gezegd dat Overijssel on-Nederlands mooi is. Voor een bezoek aan een wijngaard of kajakken in een Nationaal Park hoef je niet naar het buitenland”, zegt Alice Voorhorst. De kans dat we deze zomer ons eigen land gaan herontdekken is groter dan ooit. Maar los daarvan passen avonturen dichtbij huis uitstekend in een tijd van klimaatverandering en duurzaamheid.