Afbeelding
Foto:

Stichting Leergeld harder nodig dan ooit

ALMELO - Door de coronacrisis dreigt een grote groep mensen, waaronder ook veel gezinnen met kinderen, in de financiële problemen te raken. Stichting Leergeld is er voor deze gezinnen! Zij wil ervoor zorgen dat kinderen mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes. Dat was de boodschap van Stichting Leergeld voor deze gezinnen op 1 juni, de Landelijke Leergeld Dag.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Via 108 lokale stichtingen biedt Stichting Leergeld kinderen uit minimagezinnen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zo ondersteunt zij ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer of een fiets. In 2019 konden dankzij Stichting Leergeld Almelo 666 kinderen uit minimagezinnen onbezorgd meedoen. Om gezamenlijk nog meer kinderen nog beter te bereiken werkt Stichting Leergeld samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job binnen het samenwerkingsverband Sam&.


Laptops thuisonderwijs
Dat Stichting Leergeld snel kan acteren, bleek wel in de afgelopen twee maanden. De Leergeld stichtingen hebben, samen met hun lokale netwerken, ruim 8.000 laptops/tablets verspreid onder kinderen die voor het noodzakelijke thuisonderwijs geen device hadden. In de gemeente Almelo heeft Stichting Leergeld Almelo op deze manier 160 laptops/tablets weten te verspreiden.


Gevolgen corona
Als gevolg van de Corona crisis dreigt een grote groep mensen in financiële problemen te raken, waaronder ook veel gezinnen waarvan de ouders werk(t)en als zelfstandigen, flex- of seizoen-werkers. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat kinderen kunnen ontspannen en meedoen met andere kinderen. Die ondersteuning bieden wij. Voor de ouders betekent dit in ieder geval een zorg minder”, aldus Gaby van den Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland. “We denken dat veel van deze gezinnen Stichting Leergeld nog niet kennen óf niet beseffen dat ook zij in aanmerking kunnen komen voor ondersteuning. We willen deze gezinnen nu laten weten dat wij er ook voor hen zijn!” Stichting Leergeld Almelo roept ouders uit deze gezinnen uit de gemeente Almelo op om zich te melden voor ondersteuning. Dat kan via de Leergeld website www.leergeld.nl/almelo of via de website van Sam&: www.samenvoorallekinderen.nl/ouders.