Afbeelding
Foto: De Bibliotheek

Bibliotheken Wierden en Enter nu ook op zaterdag geopend

WIERDEN - De bibliotheken in Wierden en Enter zijn vanaf deze week ook weer op de zaterdagen geopend. De eerste bezoekerspiek sinds de heropening is inmiddels achter de rug, waardoor weer meer ruimte ontstaat om wat 'normaler' te kunnen openen.

De openingstijden van de bibliotheken blijven tot 1 september in de huidige vorm van kracht. Concreet is de bibliotheek van Wierden geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De bibliotheek in Enter is open op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.


Voorzorgsmaatregelen
De bibliotheken proberen het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen voor alle bezoekers. Dit komt er in de praktijk op neer dat zij dezelfde regels hanteren als bij een supermarktbezoek: elke bezoeker die naar binnen gaat moet een mandje pakken, de handen desinfecteren en wanneer de mandjes op zijn moet men buiten wachten. Verder worden teruggebrachte boeken eerst twee dagen in quarantaine geplaatst; men mag dan ook alleen items lenen die in de kasten staan of voor u klaargezet zijn. De toiletten, koffiehoek, PC's en kopieerapparaat zijn buiten gebruik. De bibliotheek is verder druk bezig om de grote achterstand bij reserveringen weg te werken. Nieuw materiaal reserveren kan nog steeds, maar hou dus ook gezien de quarantaine rekening met wat langere levertijden.