Afbeelding
Foto:

Almelo klaar voor versoepeling regels, maar: doe het rustig aan!

ALMELO - Komende week gaat een spannende week worden. Een week waar veel mensen al weer even reikhalzend naar uitkijken. Met ingang van komende maandag 1 juni worden weer diverse corona-maatregelen versoepeld. Maar het is juist nu belangrijk om je wel aan de geldende regels te houden en afstand te blijven houden.

De gemeente Almelo en wij als inwoners zelf mogen trots zijn. De afgelopen tijd hebben we ons collectief goed gehouden aan de adviezen van het RIVM en de harde regels die de overheid oplegde. Verreweg de meeste mensen begrepen waarom de intelligente lockdown noodzakelijk was en dat dit persoonlijke offers vergde. Hartverwarmend was het ook om te zien dat zoveel Almeloërs elkaar steunden op de meest creatieve manieren. Er werden tal van acties opgezet voor senioren, kwetsbare groepen, maar ook voor anderen die behoefte hadden aan wat steun en contact.

Verruiming met risico
Komende maandag om 12.00 uur mag de horeca weer open. Met een beperkt aantal mensen binnen en ruim voldoende afstand houden buiten op de terrassen. Dit zal ongetwijfeld de eerste dagen wat lastiger worden. Laten we in ieder geval ook hier intelligent mee omgaan: ga niet allemaal gelijk op maandag naar de plaatselijke horeca, maar probeer een en ander een beetje te spreiden. Ook culturele instellingen gaan weer open met de nodige beperkingen, waardoor het nog even behelpen blijft op cultureel vlak. Lang niet iedereen kan ook realistisch weer open, aangezien de beperking van 30 mensen per zaal voor bijvoorbeeld theatervoorstellingen deze niet economisch haalbaar maakt. Het is belangrijk om ons juist de komende tijd ook écht goed te houden aan de hygiënemaatregelen en de 1,5 meter afstand. De nieuw verworden ruimte brengt namelijk weer diverse risico's met zich mee. Als de verruiming zorgt voor meer besmettingen zullen deze teruggedraaid worden en is ook de volgende stip op de horizon qua verruiming van de baan.