Complimenten aan de buren

ALMELO - Normaal gesproken ontvangt Buurtbemiddeling Almelo in het voorjaar meer meldingen dan bijvoorbeeld in de winter. Maar nu in coronatijd is dat niet het geval. Ze hebben de helft minder meldingen dan normaal om deze tijd ontvangen.

Buurtbemiddeling wil daarom dan ook de buren een compliment geven, er zijn minder meldingen en nauwelijks meldingen waarbij door de coronasituatie er meer overlast is. We horen juist mooie verhalen, dat de hond niet meer zo vaak blaft omdat het baasje veel meer thuis is of buren die afgesproken hebben goed op elkaar letten. De maatregelen worden versoepeld maar nog niet dusdanig dat we als buurtbemiddeling weer volop in gesprek kunnen gaan met buren.


Mogelijkheden
Er komen nog wel meldingen van overlast binnen bij Buurtbemiddeling Almelo en er wordt nog steeds bemiddeld tussen buren. Het is helaas nu niet mogelijk om bij alle meldingen te bemiddelen, maar er wordt wel telefonisch pendel bemiddelen ingezet daar waar dit mogelijk is. Dat betekent dat 2 bemiddelaars bellen met een buur om te horen wat hun kant van het verhaal is om daarna hetzelfde te doen met de vermeende overlast gever/ de andere buur. Daarna wordt er over en weer door de bemiddelaars met de buren gebeld. De bemiddelaars van Buurtbemiddeling Almelo hebben hiervoor een training gevolgd en dit wordt nu ook voor Almelo ingezet. Kijk voor tips en advies bij burenoverlast ook eens op de site: www.problemenmetjeburen.nl. Informatie en aanmelden bij Buurtbemiddeling Almelo kan via 06-48459112 of info@buurtbemiddelingalmelo.nl