Acties van Stichting Oost Europa onzeker

WIERDEN - Door het coronavirus werden ook bij de afdeling Wierden van de Stichting Oost Europa Enter, Rijssen en Wierden alle werkzaamheden stilgelegd. Zo bleef ook het depot gesloten voor inbreng.

In de maanden voor de uitbraak van corona is er veel kleding ingezameld, dus het depot is niet leeg. De transporten naar Hongarije, Roemenië en de Oekraïne liggen echter wel stil. Daarom blijft het depot vol liggen met goederen en kan er niets meer bij. Helaas zijn daardoor ook de in augustus geplande “huis aan huiscollecte” en de "Schoenendoosactie" van september/oktober op losse schroeven komen te staan. Het zou voor de stichting een grote financiële strop zijn, maar het is ook heel erg jammer, omdat juist nu veel mensen wel hulp kunnen gebruiken.


Opstarten
De afdeling Wierden hoopt dat er spoedig een vaccin gevonden wordt, waardoor alles weer "normaal" wordt en activiteiten, zowel inzameling als transporten, opgestart kunnen worden. Dit alles vanzelfsprekend in goed overleg en dus alleen als het veilig is om te werken en te reizen.


Steunen
Steunen van de Stichting Oost Europa Enter, Rijssen en Wierden kan op dit moment niet door het inbrengen van goederen. Zodra er weer mogelijkheden zijn zal de stichting dit ook bekend maken. Wel is het mogelijk om aan het werk van de afdeling Wierden van de stichting financiële steun te verlenen door het overmaken van een gift. Deze giften mogen gestort worden op NL11 ABNA 0594 7116 30. Meer informatie over de Stichting Oost Europa is te vinden op https://stichtingoosteuropa.nl/