Afbeelding
Foto:

OWSV Galathea ziet 40-jarig jubileum in het water vallen

ALMELO - Onderwatersportvereniging Galathea moest haar 40-jarig jubileum op 19 mei onder aangepaste omstandigheden vieren.

40 jaar geleden was er een groep duikers die vonden dat er in Almelo een onderwatersportvereniging moest komen. Dit bleef niet alleen bij woorden, het was het startschot voor een prachtige en actieve sportvereniging.
In de loop van 40 jaar zijn er vriendschappen voor het leven ontstaan en tussen leden zijn zelfs huwelijken gesloten. Maar er zijn meer fantastische dingen gebeurd, zo ook op het niveau van de club zelf. Zo is er de onderwaterhockeytak die zelfs op landelijk niveau meespeelt.


Jong en oud
En de jeugd wordt zeker niet vergeten. De jeugdafdeling is de trots van de vereniging. Jongeren snorkelen en duiken er al vanaf een leeftijd van zo'n 11 jaar. De volwassen duikers komen er ook niet bekaaid van af. Door de jaren heen zijn er honderden, zo niet duizenden duikopleidingen verzorgd. Galathea en haar instructeurs hebben opleidingen voor de beginner tot de gevorderde duiker, voor iedereen zijn er mogelijkheden. Ook voor duikers die elders zijn opgeleid zorgen we binnen de vereniging voor een warm welkom. Als vereniging hadden we dit jaar het jubileum groots willen vieren met vele activiteiten voor leden en voor bewoners van Almelo. Helaas zorgt de coronacrisis voor flinke beperkingen. Dit is erg erg jammer, maar veiligheid staat - zoals altijd bij duiken - voorop. Toch willen we alle duikers, belangstellenden en jeugd in de gelegenheid stellen om kennis te maken met Galathea. Wilt u meer weten, stuur een mail naar info@galathea.nl. Zodra de regels het toelaten, kunt u weer met ons meegaan onder water.