Webinars thuisblijvers en werkzoekenden

ALMELO – JobOn, voorheen DeBroekriem, is sinds afgelopen maand druk bezig met online activiteiten. Deze zijn een succes, ook voor vrijwilliger Sabine van den Bosch, eventmanager voor JobOn in Almelo: “Ik moest even uit mijn comfortzone komen om online events te gaan organiseren, maar intussen ben ik enthousiast en ben ik al veel mooie ervaringen rijker.”

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden, met als grootste kracht de vele netwerkbijeenkomsten op het gebied van onder meer solliciteren, coaching en personal branding. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn: “Tijdens deze bijeenkomsten delen gastsprekers hun kennis en gaan deelnemers onderling met elkaar aan de slag. Zo profiteren zij van elkaars ervaringen, talenten en netwerk. Met ons gratis aanbod van zo’n drie webinars of workshops per dag bereiken we nu naast werkzoekenden, ook veel mensen die noodgedwongen thuiszitten en deze crisis gebruiken om stil te staan bij persoonlijke ontwikkeling.”


Kansen benutten
Deze nieuwe insteek biedt de organiserende vrijwilligers en trainers ook mooie kansen. Zeker de vrijwilligers, die hiermee hun vaardigheden vergroten en laten zien dat ze flexibel en leergierig zijn. “Eerst vond ik het best jammer dat de bijeenkomsten op locatie ‘online’ werden. Ik dacht persoonlijk contact te gaan missen. Ook was het best eng om als online host een landelijk publiek te inspireren. Mijn eerste webinar was een succes. Wat ik heb ervaren is dat we online nog spontaner verbindingen leggen en ineens ervaringen uitwisselen met werkzoekenden in heel Nederland. Ik groei van de super leuke reacties, de vele nieuwe contacten en heb in korte tijd waardevolle dingen voor de toekomst erbij geleerd!”, aldus Van den Bosch, vrijwilliger voor JobOn in Almelo. Kijk voor meer informatie ook op: www.jobon.nl