Afbeelding
Foto:

Zwembad Sportpark Almelo gefaseerd weer open!

ALMELO - Zwembad Het Sportpark is sinds maandag weer gedeeltelijk open. Het is een gefaseerde opening; als eerste worden nu de zwemlessen hervat en mensen kunnen weer baantjes trekken. Om te beginnen worden de 25 meter baden binnen en buiten geopend. Als dit goed en veilig verloopt is er straks meer mogelijk.

Voor banen zwemmen in de 25 meter baden (binnen en buiten) kunnen maximaal 20 gasten zich inschrijven per tijdsblok van 1 uur. De zwembaden worden ingedeeld in drie vakken van twee banen zodat iedereen in zijn eigen tempo kan zwemmen. Er wordt gezwommen in rondjes, de ene baan heen en de andere baan weer terug. Om de 1,5 meter regel te garanderen is inhalen en aan de kant hangen niet toegestaan. Zwemmers MOETEN zich vooraf aanmelden via de website www.veiligsporten.nu. Hier kan men dan zoeken naar het zwembad Het Sportpark. Men betaalt dan aan de kassa. De geldigheid van abonnementen en 10-baden kaarten wordt verlengd met het aantal dagen dat het zwembad gesloten is.

Zwemlessen
De zwemlessen voor kinderen die in het diepe bad zwemmen kunnen weer beginnen. De zweminstructeur geeft les vanaf de badrand zodat hij/zij 1,5 meter afstand van de kinderen kan houden. Vanwege de veiligheid is het op dit moment nog niet mogelijk om zwemles te geven aan kinderen die nog niet zelfredzaam zijn het zwembad. Voor deze kinderen wordt gekeken naar de mogelijkheid zomerzwemlessen in de vakantie aan te bieden. Alle ouders ontvangen hierover persoonlijk bericht via de mail, zij hoeven hun kinderen niet in te schrijven.

Voorwaarden
Om de voorwaarden van het RIVM en de overheid na te leven, zijn er regels opgesteld. De belangrijkste aandachtspunten zijn als volgt: Men moet thuis de zwemkleding aantrekken onder de gewone kleding. Douches zijn gesloten; het zwembad vraagt u vooraf thuis te douchen. Neem verder badslippers mee. U dient 10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Betalen kan alleen met de pin of contactloos. Verder moet u zich houden aan de RIVM-richtlijnen: kom niet wanneer u verkoudheidsverschijnselen hebt.