Afbeelding
Foto: Delano G

Heracles viert 117-jarig bestaan

ALMELO - Heracles vierde afgelopen zondag het 117-jarig bestaan van de voetbalclub. De club maakte door de jaren heen veel hoogte- en dieptepunten mee. 2020 zal hoe dan ook de boeken in gaan als één van de meest uitdagende jaren in de rijke geschiedenis van de Almelose trots.

In een open brief bedankte algemeen directeur Rob Toussaint alle fans, sponsoren en anderen die de club een warm hart toedragen. Namens het gehele bestuur, medewerkers, spelers, technische staf en directie.


Unieke situatie
Hoewel er door de jaren heen veel uitdagingen waren, is 2020 toch uniek. Het is namelijk voor het eerst in de 117-jarige geschiedenis van Heracles dat de club een seizoen niet uit kan spelen. Hoe jammer het ook is dat er tot 1 september niet gespeeld kan worden, de gezondheid van iedereen staat in alle gevallen voorop, aldus de club.


Gevolgen
De huidige situatie heeft ook direct gevolgen voor de financiën van de club, aangezien men voor langere tijd de inkomsten van de kaartverkoop moet missen. De echte fans van Heracles, waaronder de seizoenkaarthouders en leden van de BusinessClub, tonen zich over het algemeen begripvol. "Wat ons enorm goed doet is dat velen van u zich al hebben gemeld om aan te geven geen compensatie te willen voor de gemiste wedstrijden van dit seizoen. Sterker nog: gevraagd wordt wanneer het mogelijk is te verlengen voor volgend seizoen, ongeacht de omstandigheden. Daaruit spreekt onvoorwaardelijke clubliefde, die we zeer waarderen. Deze berichten raken ons in positieve zin.", aldus de club. Heracles maakt komende week meer bekend over de verlenging van de seizoenkaarten en meer. Kijk op: www.heracles.nl