Afbeelding
Foto:

EG Connect IT: “Thuiswerken is een blijvertje”

NIJVERDAL - Tijdens de intelligente lockdown zijn vele mensen plotseling thuis gaan werken. Hiervoor waren snel creatieve oplossingen bedacht. Nu de lockdown is verlengd, zal ook het thuiswerken langer doorgaan. Daarom bedacht Gerben Krukkert van EG Connect IT met zijn team een eigen creatieve oplossing, ook voor de toekomst.

Krukkert: “We zijn verder na gaan denken met als doel om niet een gehaaste, maar de beste oplossing te bedenken.” Volgens de computerspecialist is de beste oplossing een blijvende oplossing. Een goede en veilige online werkomgeving tijdens de verlengde lockdown is handig, maar ook daarna kan dit een uitkomst bieden voor een bedrijf. “Wij hebben gehoord dat sommige van onze klanten ook in de toekomst hun online kantoor willen behouden. Thuiswerken en werken op afstand waren immers al een trend voordat het verplicht was.”

De digitale werkomgeving van EG Connect IT biedt als het ware een online kantoorruimte, waar een bedrijf zelf vergaderruimtes kan inrichten. Zo loopt de communicatiestroom niet door elkaar heen, maar heeft elke afdeling en project een eigen plekje. Bestanden delen en een online archief aanleggen is op deze manier ook makkelijker te realiseren voor een bedrijf. “Iedereen is ondertussen bekend met videobellen en online bestanden delen. Wij vinden dat dit, naast overzichtelijk, ook veilig moet gebeuren”, meent Krukkert. Een groot bedrijf als Microsoft heeft bijvoorbeeld online platformen zoals Teams en Skype. Hiervan staan de servers in Amerika, waar de privacywetgeving anders is dan die in Nederland. “Met onze eigen servers, gevestigd in Nederland, kunnen bedrijven erop vertrouwen dat zij bepalen wie hun gegevens ziet.” Gerben zegt dat bedrijven welkom zijn contact op te nemen voor een demonstratie van het systeem. In overleg kan er zelfs een demo-account aangemaakt worden, zodat u zelf kunt ervaren wat deze online werkplek voor u kan betekenen.

EG Connect IT is onderdeel van EG Computer Specialisten. Zowel online als in de winkel aan de Markt in Nijverdal staat het team paraat om uw computerproblemen op te lossen.