Afbeelding
Foto: shutterstock

Wegwerkzaamheden A35 richting Almelo komende week

ALMELO - Automobilisten moeten de komende dagen rekening houden met nachtelijke wegwerkzaamheden aan de A35. Het knooppunt Buren bij Borne wordt onder handen genomen.

Rijkswaterstaat voert in het weekend en twee nachten wegwerkzaamheden uit aan dit knooppunt. Dit zal gebeuren vanaf vrijdagavond 1 mei tot en met donderdagochtend 7 mei. Tijdens de wegwerkzaamheden is de snelweg A35 afgesloten vanaf afrit Delden in de richting Almelo/Amsterdam. Verkeer moet gebruik maken van een omleiding; dit zal dan een half uur extra reistijd opleveren.


Nachtelijk werk
Het werk aan de A35 zal concreet zorgen voor afsluitingen van vrijdag 1 mei 20.00 tot en met maandag 4 mei, 05.30 uur, van maandag 4 mei, 20.10 uur tot dinsdag 5 mei, 05.30 uur en van woensdag 6 mei, 20.00 uur tot donderdag 7 mei, 05.30 uur.


Wat gaat men doen?
Het knooppunt krijgt nieuw asfalt en de onderliggende constructie zal hersteld worden. Het nieuwe asfalt bestaat uit twee lagen zeer open asfaltbeton. De wegwerkzaamheden zijn wel weersgebonden; als het weer echt slecht is in deze geplande dagen kunnen de werkzaamheden helaas uitlopen. Volg de laatste ontwikkelingen en eventuele wijzigingen in de planning op de website: www.rijkswaterstaat.nl


Corona-impact
De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is hun verantwoordelijkheid de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden vooralsnog door als gepland.