Afbeelding
Foto:

Gratis telefoonlijn voor ouders en opvoeders

TWENTE - Coaches van het Kindercoachgilde openen een gratis telefoonlijn voor ouders en opvoeders. Ook nu de scholen weer opengaan is er behoefte aan een luisterend oor tijdens de Corona crisis.

De nodige maatregelen die zijn opgelegd in strijd tegen het Covid 19 virus, hebben gezinnen in uitzonderlijke situaties gebracht. Veel ouders werken thuis, anderen werken in vitale beroepen en de druk met alle gezinsleden in huis kan hoog zijn. In gezinnen waar relaties al niet lekker liepen kunnen de scheuren dieper worden. Daar waar een ouder alleen staat voor de zorg voor de kinderen kan de belasting hoger worden ervaren. Ouders met een (aankomende) burn-out hebben niet noodzakelijke ruimte voor rust en herstel.

Aandacht voor ouders
Vaak vinden de innerlijke frustraties een uitweg via hoog oplopende emoties die op kinderen worden geprojecteerd. De beroepsvereniging heeft het initiatief genomen om met kinder- en opvoederscoaches tijd en aandacht te geven aan ouders die stoom af willen blazen, te sparren of gewoon even te praten. Het aantal coaches dat dit belangeloos doet groeit dagelijks. Via www.kindercoachgilde.nl/voor-ouders zijn coaches telefonisch bereikbaar. Achter de coaches staat een team van mentoren. Professionaliteit en privacy zijn gegarandeerd.