Afgelastingen evenementen

ALMELO - Na de mededeling van de regering op dinsdag 21 april, dat er tot 1 september 2020 géén (publieks)evenementen mogen plaatsvinden, moeten Stichting Almelo Events opnieuw een streep zetten door drie geplande evenementen voor 2020.

Dit jaar gaat het Havenfestival op 4 en 5 juli niet door, evenals de Kinderrommelmarkt op woensdag 18 juli en de Twentse Fietsvierdaagse, die zou plaatsvinden van 28 tot en met 31 juli 2020. De data van de Twentse Fiets4daagse volgend jaar zijn al wel bekend. Deze zal verreden worden van 3 augustus tot en met 6 augustus 2021. De kinderrommelmarkt vindt dan plaats op 14 juli 2021. (de eerste woensdag van de zomervakantie) De data van het Havenfestival 2021 zijn op dit moment nog niet bekend. De planning daarvan is afhankelijk van de deelname van de historische schepen.


Prioriteiten
Zoals bij veel van de evenementen is deze afgelasting opnieuw een teleurstellende keuze, waarbij de stichting tegelijkertijd begrip heeft voor het feit, dat de gezondheidssituatie in Nederland een hogere prioriteit heeft dan het organiseren van een leuk evenement.


Op 't Rabat
Of het weekendprogramma van Almelo op ’t Rabat op 12 en 13 september doorgaat, hangt af van de ontwikkelingen rondom de bestrijding van het Coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen van regeringszijde. Wij houden u op de hoogte.