Afbeelding

Bibliotheek leent weer beperkt boeken uit

ALMELO - Na de persconferentie van premier Rutte op dinsdagavond 21 april werd duidelijk dat alle bibliotheken voorlopig nog niet opengaan.

Ondanks deze maatregel is Bibliotheek Almelo gaan kijken naar andere mogelijkheden om boeken uit te lenen. Vanaf woensdag 29 april werd begonnen om gereserveerde boeken door leners op te laten halen. Boeken gereserveerd uit de eigen collectie worden voor klanten in tasjes klaar gezet. Iedere lener krijgt persoonlijk bericht wanneer het boek opgehaald kan worden.


Inleveren
Reeds geleende boeken kunnen nog niet ingeleverd worden. Deze boeken zijn allemaal voor een extra lange periode verlengd en er wordt geen telaatgeld berekend.


Digitaal
Gelukkig is er digitaal wel veel meer mogelijk en kan iedereen toch voldoende lezen in deze bijzondere tijd. De Koninklijke Bibliotheek biedt landelijk diverse mogelijkheden aan: De ThuisBieb is verlengd tot en met 1 juni; E-books in de online Bibliotheek; Ook de LuisterBieb-actie is verlengd tot en met 1 juni. Zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek kunnen in de LuisterBieb terecht voor 100 extra luisterboeken; VakantieBieb opent per 1 juli voor iedereen dit jaar en sluit op 31 augustus. De nieuwe VakantieBieb-app bevat dit jaar zowel e-books als luisterboeken.