Afbeelding
Foto: Pixabay

Onderzoek GGD Twente: wat doet de coronacrisis met je?

TWENTE - De coronacrisis heeft een ongekende impact op de Nederlandse samenleving. Naast dat we ons zorgen maken over onze eigen gezondheid en die van anderen, zijn ook vrijwel alle andere aspecten van ons leven plotsklaps veranderd. De GGD Twente verricht momenteel onderzoek naar wat dit doet mensen.

De crisis die we nu meemaken is ongekend qua omvang. Niemand weet dus ook precies wat dit op korte en lange termijn doet met de bevolking. Daarom verrichten de landelijke GGD's onderzoek, in opdracht van de wetenschappelijke adviesraad van het RIVM en GGD/GHOR Nederland.


Vragenlijst
De GGD Twente hoopt dat zoveel mogelijk Twentenaren deel willen nemen aan het onderzoek. Via de website www.ggdtwente.nl kan men een korte vragenlijst invullen. Deze is nog tot en met deze vrijdag, 24 april beschikbaar. De vragen gaan onder meer over de impact die de crisis heeft op uw dagelijks leven, maar ook bijvoorbeeld hoe u naar informatie zoekt, of er voldoende informatie beschikbaar is en of dit makkelijk te vinden is. Het invullen van de vragenlijst door ongeveer 15 minuten.


Belangrijk
De uitkomsten van dit soort onderzoek zijn van grote waarde voor de gezondheidsorganisaties en overheden. Zo is de juiste informatievoorziening belangrijk om paniek en nep-nieuws tegen te gaan. Daarnaast heeft een beter inzicht in de impact ook een invloed op de mate van nazorg die organisaties na de crisis moeten verrichten. Het is niet ondenkbaar dat een crisis van deze aard en omvang bijvoorbeeld langdurige psychische gevolgen zal hebben voor een grote groep mensen.