Afbeelding
Foto:

Gemeenten druk met meer wegwerkzaamheden in crisistijd

ALMELO - Tijdens de huidige crisis liggen veel zaken stil. Er zijn geen evenementen, veel winkels zijn beperkt open en organisaties draaien op een laag pitje. Toch zijn er ook zeker uitzonderingen; de Twentse wegenbouwers en aannemers draaien momenteel overuren.

Het zal menig lezer nog niet zo opgevallen zijn omdat zij zelf binnen zitten, maar momenteel worden opmerkelijk veel wegwerkzaamheden uitgevoerd in de Twentse steden. Ook de gemeente Almelo maakt dankbaar gebruik van de huidige situatie om werkzaamheden uit te kunnen voeren met zo min mogelijk overlast voor omwonenden en andere weggebruikers.

Snellere uitvoering
In veel gemeenten werden wegwerkzaamheden doelbewust naar voren gehaald. Normaliter kiezen gemeenten er bewust voor om werkzaamheden uit te voeren op momenten wanneer het relatief rustig is op de wegen, zoals rond vakanties. Maar de huidige crisis maakt het niet alleen mogelijk, maar ook zeker wenselijk om dit wat naar voren te halen. De wegen zijn nu rustig waardoor grotere werkzaamheden voor minder overlast zorgen, maar het biedt ook werk aan de voor Twente belangrijke sector van bouw- en wegenonderhoud.

Uitdagingen
Het is een les die veel gemeenten en overheden goed geleerd hebben tijdens de economische crisis: de hand op de knip houden is qua wegenonderhoud niet echt verstandig. Naast dat het uitstellen van noodzakelijk onderhoud zorgt voor nog duurdere hersteloperaties op een later tijdstip, is uitstel ook funest voor de bedrijven die juist in deze sector werkzaam zijn. Door juist nu werk uit te laten voeren kunnen we hopelijk deze keer meer faillissementen voorkomen, waar uiteindelijk heel Twente baat bij heeft.

In de planning
De gemeente en aannemers zijn nu bezig met diverse projecten. Zo is de Vogelweide tot en met 8 mei afgesloten en de Bedrijvenparksingel tot en met 17 mei. Kijk op www.almelo.nl voor meer wegwerkzaamheden.

Afbeelding