Afbeelding
Foto: Robin Hilberink

Quarantaine show RTV Oost

TWENTE - 'Wiej lacht 't virus vot'. Dat is de titel van een speciale aflevering van de door RTV Oost geïnitieerde Quarantaine Shows; die in deze theaterloze coronatijden door de zender worden uitgezonden.

De uitzending van zaterdag 25 april staat in het teken van buutreedners. Theaterbureau Mélange is verantwoordelijk voor het aantrekkelijke programma vol (Twentse) humor, afgewisseld door muziek. Volgens Annet Meijerink en Geert Christenhusz zijn humor en muziek beproefde medicijnen in moeilijke tijden als deze en zullen allen die verplicht thuis zitten, zoals bijvoorbeeld bewoners van verzorgingshuizen, zich uitstekend kunnen vermaken met het gebodene.


Leuke optredens
In het Oldenzaalse stadstheater zijn er optredens zonder publiek van Karel van de Kate, Remi & Remia (Jan en Anita ten Bokum), Harm van Oaln Dieks (Harrie Nordkamp) en ProatPoal (Paul Wiefferink). Allen traden reeds voor het voetlicht bij het jaarlijkse Twents Buutfestival. Voor de muzikale invulling zorgen Herald Orriëns, Nicolien Weghorst en Johan Ghijsels. De presentatie is in handen van Annet Meijerink en Geert Christenhusz. Theaterdirectrice Riëtte Kruize stelt Stadstheater De Bond beschikbaar voor de opnames en zorgt tevens voor de aanwezigheid van een technische crew. De opnames vinden plaats onder handhaving van de door het RIVM uitgevaardigde veiligheidsregels.


Kijk ook!
De Quarantaine Show vanuit Stadstheater De Bond in Oldenzaal is zaterdag 25 april om 21.00 uur bij RTV Oost te zien met een integrale herhaling op zondagmiddag 26 april om 15.00 uur. Kortom, een leuke show om eens naar te kijken in het weekend. Kijk ook op: www.melange.nu