Afbeelding
Foto:

Toekenningen Cultuurfonds

TWENTE - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft de toekenningen bekendgemaakt voor de eerste ronde van dit jaar. In totaal wordt nu ruim 200.000 euro verstrekt aan maar liefst 95 projecten op het gebied van kunst en cultuur in heel Overijssel.

De kunst- en cultuursector staat momenteel voor grote uitdagingen. Als gevolg van de coronacrisis werden veel activiteiten geschrapt of uitgesteld en veel organisaties draaien op een laag pitje. Het Cultuurfonds probeert zo coulant mogelijk te zijn met de voorwaarden en toekenningen; het uiteindelijke doel is immers om zoveel mogelijk initiatieven ook op de wat langere termijn draaiende te houden. Het fonds werkt ook samen met VoordeKunst, die een actiecampagne opgezet heeft om donaties te werven voor instellingen die het moeilijk hebben.


Brede toekenningen
Deze ronde worden 95 projecten gesteund. De lijst is dan ook erg divers met fors uiteenlopende toekenningen van gemeente tot gemeente. Grotere toekenningen zijn bijvoorbeeld 5.000 euro voor muziekvereniging Excelsior Westenholte voor jubileumconcerten en 5.000 euro voor het educatieproject Festival Woest, maar ook kleinere toekenningen zoals 500 euro voor de manifestatie Lichtroute 75 jaar vrijheid Wierden-Enter. Zwolle is de culturele koploper qua Overijsselse ontvangers, met in totaal 42.000 euro aan toekenningen.


Groene Schoolpleinen
Naast deze toekenningen, is voor dit jaar € 25.000 gereserveerd voor het educatief gebruik van het Groene Schoolplein, een programma dat uitgevoerd wordt door Natuur & Milieu Overijssel i.s.m. de Provincie Overijssel. Met deze Cultuurfondsbijdrage kunnen 25 Overijsselse scholen kosteloos gebruik maken van een educatieve workshop en materialen.