Afbeelding
Foto:

Twente FM populair in crisistijd

WIERDEN - Er wordt meer radio geluisterd sinds de coronacrisis, blijkt uit onderzoek. Ook de Twentse lokale omroepen zien een toename qua luisteraars. Mensen hebben behoefte aan positieve lokale informatie én uiteraard een stukje sfeer. Ook bij Twente FM, actief in Oldenzaal, Losser, Dinkelland, Tubbergen en Wierden, is dit goed merkbaar.

"Het is een beetje lastig meten, maar ook bij Twente FM merken we meer impact', aldus DJ Jordy Goorman. “Wat veelzeggend is, is de mate waarin gereageerd wordt op onze uitzendingen. We zien bijvoorbeeld een stijging in het aantal reacties per e-mail en verzoeknummers. Ook bij het streamen zien we een voorzichtige stijging."


Wat is populair?
De crisis heeft opmerkelijk genoeg ook een zekere invloed op de muziekkeuze. Zo zijn evergreens populair volgens Spotify. Hits zijn minder in trek. Een ontwikkeling waar Twente FM blij mee is. "Wij draaien naast de populaire hits sowieso al veel evergreens en classics. We draaien vooral de herkenbare hits van de afgelopen decennia.”


Nieuwsvoorziening
Naast dat de lokale omroep gedurende de dag het landelijke ANP-nieuws uitzendt, geven zij ook elke dag een regionale corona-update. Daarnaast zorgt de onlangs versterkte eigen nieuwsredactie voor veel corona-gerelateerde nieuwsberichten. Er zijn veel mooie initiatieven die de redactie graag uit wil lichten. "Het echte Twentse noaberschap leeft echt op dit moment. Laten we niet vergeten dat we er als radiostation vooral willen zijn voor de verbinding in de regio. Dus het nieuws uit de streek met ook vooral ruimte voor een luchtige twist op zijn tijd. Dat is immers ook de aard van de Twentenaar.”


Radio populairder
Er wordt sinds de coronacrisis veel meer radio geluisterd. Het Nationaal Luisteronderzoek NLO signaleert een stijging van de gemiddelde luistertijd sinds het begin van de coronocrisis met 7 procent (29 minuten). Radio luisteren gebeurt niet meer in de auto, maar juist thuis. Bovendien is er een toename van luisteren via internet (ruim 12 procent). Luisteraars hebben behoefte aan nieuws én aan muziekvermaak, is de verklaring van de stijging.


Over Twente FM
Twente FM is te ontvangen in de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Wierden op 93.9, 105.6, 106.2, 106.5 en 107.4. Op www.twentefm.nl kunt u ook een livestream beluisteren. Kijk hier ook voor de verdere kabelfrequenties en kanalen van Twente TV.