Afbeelding
Foto:

Wil jij je inzetten voor jonge mantelzorgers?

Evenmens is ook in deze onzekere tijd op zoek naar studenten en vrijwilligers van alle leeftijden die zich in willen zetten om jonge mantelzorgers zoveel mogelijk te helpen. Juist nu in corona-tijden dreigen zij een vergeten groep te raken, omdat zij zelf niet snel aan de bel zullen trekken voor hulp.

Normaal gesproken laten jonge mantelzorgers hun eigen zorgen vaak al niet duidelijk merken, bijvoorbeeld omdat ze hun ouders niet met nog meer problemen willen opzadelen. De kans dat ze nu zwijgen, is des te groter. En school of studie als time-out van de zorgelijke thuissituatie is komen te vervallen. Wanneer thuis meer zorg nodig is voor een ziek of beperkt gezinslid doordat school, dagopvang of therapie ophoudt, is de kans groot dat de druk op jonge mantelzorgers om meer hulp te verlenen ook toeneemt.


Extra aandacht

Voor alle kinderen is dit een onzekere tijd. Zij mogen soms met vriendjes spelen of juist helemaal niet, ze moeten thuis voor school aan het werk, mogen niet naar de voetbal, gymnastiek of deelnemen aan andere (sport)activiteiten. Ouders en/of verzorgers doen hun stinkende best om alle ballen in de lucht te houden: zorgen dat de kinderen allemaal aandacht krijgen, dat het huiswerk af komt en… o ja, ook nog werken tussendoor. Je kunt je voorstellen dat het voor gezinnen waarin ook nog zorg speelt rondom één van de gezinsleden, het helemaal lastig is.


Help mee

Hoe fijn is het dan, dat Evenmens daarin iets extra’s kan betekenen voor een kind? Jij kunt Evenmens daarbij helpen. Misschien via beeldbellen of Skype samen een spelletje spelen, samen een boek lezen of gezellig kletsen. Ruimte voor eigen initiatief is er altijd. Heb jij affiniteit met kinderen of jongeren tot 17 jaar? Ben je op zoek naar bijzonder en waardevol vrijwilligerswerk, waarbij je alle vrijheid krijgt om de digitale dienstverlening van Evenmens een boost te geven? Neem dan contact op met Miranda Felix van Stichting Evenmens, via: mfelix@evenmens.nl. Of bel. 0548 638 830.
Ben je een ouder en wil je jouw kind graag aanmelden hiervoor, dan kun je contact opnemen met jouw lokale consulent van Evenmens. Meer informatie op: www.evenmens.nl.