Afbeelding
Foto:

Profronde Almelo nu al afgelast

ALMELO - Het duurde nog geruime tijd voor hij gehouden zou worden, maar de organisatie heeft nu al de Profronde van Almelo afgelast voor 2020. Deze zou aanvankelijk op 28 augustus gehouden worden.

Het was voor de organisatie een bijzonder lastig besluit om nu al de Profronde van Almelo af te gelasten. Dit jaar zou de 38-ste editie gehouden worden. Het is voor het eerst in deze lange geschiedenis dat het evenement niet door kan gaan. “Met veel pijn in het hart heeft het bestuur van de Stichting Profronde Almelo besloten om het jaarlijkse evenement niet door te laten gaan. Gezien de huidige omstandigheden kunnen wij niet de voorbereidingen treffen die nodig zijn om het evenement succesvol te laten zijn”, aldus voorzitter Reinier van Broekhoven.


Lange voorbereiding
Hoewel de collectieve hoop uiteraard is dat het coronavirus rond die tijd onder controle zal zijn, zijn er geen zekerheden in het leven. Verder is het een evenement dat een bijzonder ruime voorbereidingstijd vraagt; al begin 2020 ging de organisatie aan de slag met het opzetten van deze activiteit. Voorbereidingen die nu dus noodgedwongen stil komen te liggen. Tegelijk is de profronde ook sterk afhankelijk van de vele sponsoren die dit de afgelopen 37 jaar tot een succes maakten. Het is uiteraard ook zeer begrijpelijk dat deze sponsoren zich nu even moeten richten op zaken zoals de eigen bedrijfsvoering. Concreet zou dit betekenen dat een groot deel al voor de zomervakantie geregeld zou moeten zijn; een tijdspad dat gewoon niet realistisch is op dit moment. De organisatie begrijpt dat dit een grote teleurstelling is voor de wielrenners, toeschouwers, vrijwilligers en sponsoren die hierbij betrokken zijn. Het zal des te mooier zijn wanneer dit in 2021 wel door gaat.