Afbeelding

Meer tijd en mogelijkheden om uw inkopen te doen

ALMELO - Met een tweetal regelingen maakt de gemeente Almelo het mogelijk om nog veiliger boodschappen te doen tijdens de coronacrisis. Door een tweede kleine voedselmarkt en ruimere openingstijden is meer spreiding van bezoekers mogelijk.

Allereerst heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het verzoek voor een tijdelijke, kleine tweede voedselwarenmarkt van de Stichting Weekmarkten Almelo (SWA) in de binnenstad. Daar mogen maximaal tien marktkramen in levensmiddelen staan. Er moet in alle opzichten worden voldaan aan de noodverordening zoals die geldt in Twente en de voorschriften van het RIVM. De tweede kleine markt wordt door SWA ingericht in de Rosa Luxemburgstraat op de donderdag en zaterdag.
Er zullen gelijktijdig dus twee markten zijn. Eentje op het Marktplein en eentje In de Rosa Luxemburgstraat met enkel kramen met levensmiddelen. Die leveren een bijdrage aan de voedselketen als vitale sector tijdens de coronacrisis en het van kracht zijn van de noodverordening. Ze zorgen er voor dat de consument voldoende rustige locaties in de stad kan vinden voor veilige inkopen van levensmiddelen, waarvoor het eigen huis dan even moet worden verlaten.

Ruimere openingstijden
Vanwege de coronacrisis en de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen gaat de gemeente Almelo op de zon- en feestdagen ruimere openingstijden toestaan voor winkels in levensmiddelen zoals supermarkten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Winkels in levensmiddelen in de gemeente Almelo mogen op zon- en feestdagen open van 10.00 uur tot 20.00 uur.
Extra openingstijden helpen deze winkels het bezoek te spreiden. Dat draagt bij aan de veiligheid voor bezoeker en eigen personeel. Een aantal supermarkten had om de verruiming verzocht. Zo willen ze drukkere momenten ook op de zondag voorkomen. De oproep blijft aan iedereen: blijf zoveel mogelijk thuis, ga altijd alleen naar de winkel, zoek hiervoor altijd een voldoende rustig moment in de week, respecteer het personeel en de regels van de winkel. Houd ook bij het doen van boodschappen altijd minimaal 1,5 meter afstand.