Afbeelding
Foto:

Harmonie Sint Jan helpt de Historische Kring Wederden

WIERDEN - Een aantal weken geleden heeft de Historische Kring Wederden al haar activiteiten moeten stilleggen in verband met het coronavirus. Dit geldt voor de activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding, maar ook voor de reguliere activiteiten. Zo zijn in het pand aan de Appelhofdwarsstraat geen van de vrijwilligers meer actief. De meeste van hen behoren immers tot de risicogroep.

Vorige week stond de verspreiding van WederAardigheden, het magazine van de Historische Kring op het programma en doorgaans bezorgen zo'n 25 vrijwilligers het blad. De oudere vrijwilligers waren uiteraard dit keer vrijgesteld en daarvoor in de plaats hebben enkele eigen vrijwilligers grotere bezorgwijken op zich genomen. Bovendien kregen ze ondersteuning van een drietal leden van de Sint Jan Harmonie.


Snel geregeld
Vanuit het bestuur van de Historische Kring was er een kort lijntje naar het bestuur van de muziekvereniging. In no-time waren de extra krachten dan ook geregeld. Heel erg mooi dat er de bereidheid was om mee te helpen bij de verspreiding in de bebouwde kom van Wierden. Het buitengebied wordt via de post geregeld, samen met een 100-tal exemplaren, die doorgaans hun weg vinden door het land. Het betreft overigens een speciale editie waarin de ruimte wordt geboden aan het doorgeven van herinneringen over de laatste periode van de oorlog en de bevrijding. Het blad is voor € 3,95 te koop bij boekhandel Reterink aan de Stationsstraat.