3d geprint bootje
3d geprint bootje Foto: 3Dbenchy

Nieuw concept Maker Festival

ALMELO – Naar aanleiding van de noodmaatregelen in strijd tegen het coronavirus krijgt het Maker Festival Twente een andere vorm en een ander tijdstip.

Tetem, de organisator van het festival, organiseert online activiteiten in mei en juni en er komt een Maker Maand in oktober. De Play & Learn dag en het Maker Festival Almelo op 20 mei kunnen helaas niet in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden. Waar je op die dag normaliter allerlei nieuwe technieken op locatie kunt zien en beleven, kunnen kinderen in mei en juni zelf online aan de slag vanuit huis. Tetem heeft namelijk iets nieuws ontwikkeld. Kinderen en jongeren krijgen Code-it@Home workshops aangeboden en kunnen zich inschrijven voor de Make-It@Home kits, ideaal om in de vrije tijd op te pakken. Het is leuk en leerzaam!


Leren programmeren
Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De Make-It@Home kits zijn techniekworkshops voor kinderen van 6 t/m 12 jaar waar ze thuis veel plezier aan beleven én tegelijk wat van opsteken. Ontdek de kits van Make-it@Home, met keuze uit: Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand en Elektronische wenskaart. Beide activiteiten worden in de komende weken verbreed. Met deze middelen creëren kinderen hun eigen MakerFestival@Home! Zo blijven ze hun technische vaardigheden ontwikkelen én wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.


Ook voor volwassenen
Ook voor de events voor volwassenen is een nieuw programma ontwikkeld, Lablearning@home. Dit zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij ze kennismaken met de nieuwste technologieën en de bijbehorende software. Elke tweede woensdag van de maand wordt een nieuwe training aangeboden. Er wordt gewerkt met o.a. een lasercutter, een 3D printer en een 360 graden film. Het eerste event hiervan vindt plaats op woensdag 15 april. Dan kan iedereen die wil weten hoe een 3D voedselprinter precies werkt, live meekijken via Instagram Stories. Daar kun je de demonstratie 3D voedsel Maak & Print workshop@home van 19.30 tot 20.30 uur live volgen! Kijk voor verdere ontwikkelingen ook op: www.tetem.nl/makerfestival