Afbeelding
Foto:

Regiegroep 75 jaar Almelo volgt corona-ontwikkelingen

ALMELO - Door de maatregelen, die de Nederlandse regering zondag 15 maart heeft genomen ter bestrijding van de uitbreiding van het COVID-19 virus in Nederland, is de Regiegroep 75 jaar Vrijheid in Almelo genoodzaakt om alle geplande activiteiten/evenementen tot in ieder geval 6 april af te gelasten.

"We ondersteunen dit overheidsbeleid van harte, want we zullen gezamenlijk het gevaar van besmetting met dit virus moeten indammen. De prioriteit ligt natuurlijk bij de gezondheidssituatie in Nederland, doch dat neemt niet weg, dat we de teleurstelling van alle organisatoren van evenementen in genoemde periode, die al vele maanden in touw zijn geweest om een mooi en passend programma voor te bereiden, ook alleszins kunnen begrijpen. Nederland zit nu eenmaal op slot tot 6 april en daarbij hoort deze pas op de plaats.", aldus voorzitter Jos Tornij van de Werkgroep


Uitstel of afstel?
De werkgroep hoopt dat de collectieve maatregelen snel het gewenste effect hebben en uiteindelijk in mei 2020 alsnog een mooie vrijheidsmaand gevierd zal kunnen worden. Zij blijven de ontwikkelingen dan ook nauwlettend volgen. Wanneer de situatie het toestaat, zijn ze voornemens om alle organisatoren op enig moment bijeen te roepen om bij hen te checken of er sprake is van uitstel of afstel voor wat betreft hun beoogde activiteit, lezing, concert, tentoonstelling, vrijheidsmaaltijd en andere activiteit.


Wel actief
De voorbereidingen voor de programmering ten behoeve van de eerste weken van mei 2020 zullen vooralsnog gewoon doorgaan. "We bekijken per week of de geplande evenementen in die periode ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden." Centraal in die periode staan de Nationale Dodenherdenking op 4 mei en het programma op Bevrijdingsdag, dus op 5 mei 2020. In die week zou wellicht een aantal van de nu vervallen activiteiten in onderling overleg alsnog geprogrammeerd kunnen worden.