Afbeelding
Foto:

Twente geniet volop van de mooie natuurgebieden

TWENTE - Deze dagen is in de Twentse natuurgebieden en buitenlucht een opmerkelijk fenomeen te zien: mensen zijn wat meer buiten van de natuur aan het genieten. Dit kan, maar houd ook hier rekening met de veiligheidsvoorschriften.

Afgelopen weekend was het al opmerkelijk druk op de recreatieparken, wandelpaden en fietsroutes. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis en activiteiten zijn vrijwel geheel geschrapt. Hierdoor moeten mensen zelf op zoek naar wat vertier én ze willen genieten van de buitenlucht.


Mooie parken
In Twente zijn we wat dat betreft goed bedeeld. Er zijn diverse mooie parken om van te genieten en ook het buitengebied is groot genoeg om van te genieten zonder elkaar voor de voeten te lopen. In Twente zijn het Rutbeek in Enschede, Hulsbeek in Oldenzaal en het Lageveld in Wierden gewoon open voor het publiek. Wel zijn uiteraard de hier geplande activiteiten preventief geschrapt.


Ga netjes om met natuur
Natuurorganisaties, parkbeheerders en anderen verwelkomen u graag voor een bezoek aan de mooie Twentse natuur. Wel doen zij de oproep om hier respectvol mee om te gaan. Helaas is het een gegeven dat er nog te veel mensen rommel achterlaten in de natuur of zich begeven in kwetsbare gebieden waar dit niet is toegestaan. Volg dan ook de regels en aanwijzingen goed op om de natuur geen schade toe te brengen.


Fietsen en wandelen
Wie graag de omgeving wil verkennen maar niet weet hoe en waar ze moeten beginnen, kan goed gebruik maken van het Twentse routenetwerk. De afgelopen jaren is veel moeite gedaan om een goed dekkend Twents fiets-, wandel- en ruiternetwerk op te zetten. Er is inmiddels ruim 6.000 kilometer aan uitgestippelde wandelroutes en 2.500 kilometer fietsroutes in Twente. Zo kunt u zelf mooie tochten uitstippelen van knooppunt tot knooppunt. Kijk hiervoor op: www.visittwente.nl/routes-Twente/