Afbeelding
Foto:

ANWB organiseert Kampeer 10-daagse

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur. Naar verwachting zullen dit jaar weer veel mensen er even op uit trekken voor een kampeervakantie in binnen- en buitenland.

Nederlanders zijn ware kampeer-fanaten; we staan breed bekend om onze voorliefde om met de sleurhut en onze hele hebben en houden op pad te gaan naar alle uithoeken van Europa. Het is dan ook niet verrassend dat er zelfs een hele thema-week voor is. Van 10 tot en met 19 april geeft de ANWB het startschot voor het kampeerseizoen met diverse leuke activiteiten. Zo profiteren leden van leuke aanbiedingen, maar er zijn ook bijvoorbeeld leuke workshops. De ANWB werkt ook samen met andere partners; zo bieden BOVAG garagebedrijven ook de Kampeercheck aan gedurende deze periode.

Goede voorbereiding
De ANWB, BOVAG, politie en anderen hameren er elk jaar weer op: een goede voorbereiding is het halve werk om je vakantie zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Zo is het belangrijk om de auto van tevoren na te laten kijken, maar ook je kampeermiddel. Mensen staan er te weinig bij stil dat een caravan, camper of vouwwagen ook slijten wanneer je ze in de stalling laat staan. Bijvoorbeeld gasslangen die slijten, banden die leger raken en rubbers die blootgesteld worden aan weersinvloeden. Ook het nakijken van aspecten zoals de elektra moet eigenlijk een vast onderdeel zijn van de vakantie-voorbereiding. Andere problemen kun je ondervangen door wat meer kennis; bijvoorbeeld over hoe de caravan het beste kunt beladen voor veilig weggedrag.

Zelf ervaren
Een hoogtepunt van de Kampeer 10-Daagse is het geplande Proefkampeerweekend op Vakantiepark De Beerze Bulten. Camp to Go organiseert verder proefritdagen en workshops met betrekking tot de camper.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het volledige programma op: www.anwb.nl/kampeer10daagse