Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gemeente tot en met 6 april alleen nog op afspraak te bezoeken

ALMELO - Het kabinet kwam zondag 15 maart met aanvullende maatregelen om het coronavirus aan te pakken. Vanwege de nieuwe maatregelen zijn het stadhuis, de Wijkteams en het Werkplein tot en met maandag 6 april alleen nog op afspraak te bezoeken.

Het streven van de gemeente is om de dienstverlening zoveel als mogelijk door te laten gaan. Zij roepen inwoners dan ook op om hun bezoek aan het stadhuis, het wijkteam of Werkplein zoveel mogelijk uit te stellen. Veel zaken kunnen inwoners tegenwoordig gemakkelijk zelf online regelen. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de digitale dienstverlening van de gemeente Almelo.

Afspraak maken
Is een bezoek aan het stadhuis toch noodzakelijk, dan kunt u online of telefonisch een afspraak maken. Het stadhuis, de Wijkteams en het Werkplein zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via (0546) 54 11 11. Inwoners met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts adviseren wij dringend hun bezoek uit te stellen.

Dienstverlening
De gemeente komt tegemoet aan de oproep van het kabinet zo veel mogelijk thuis te werken om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat de ambtelijke organisatie in het stadhuis met een minimale bezetting werkt. Dit kan betekenen dat de afhandeling van bepaalde aanvragen langer duurt dan normaal of dat de wachttijden aan de telefoon oplopen.

Wijkteams
Medewerkers van de Wijkteams gaan de komende tijd niet meer op huisbezoek en zetten deze bezoeken om naar belafspraken. In geval van crisissituaties of als de veiligheid in het geding is, pakt de gemeente de melding vanzelfsprekend op.

Vragen van ondernemers
Ondernemers in Almelo die de gevolgen ondervinden van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen bij verschillende instanties terecht voor informatie en hulp. De website van de Rijksoverheid over ondernemen en het coronavirus geeft informatie over onder meer werktijdverkorting, bijstand voor zelfstandigen of verlaging van de voorlopige inkomsten- of vennootschapsaanslag. De KvK heeft een wegwijzer. Meer informatie over het coronavirus vindt u bij de Rijksoverheid.