Afbeelding
Foto:

Recept: Pittige Penne Pasta

TWENTE - De afgelopen week zijn we weer massaal aan het hamsteren geslagen. Eén van de favoriete gerechten tijdens calamiteiten is de simpele, pittige penne pasta. Relatief eenvoudig te bereiden en de ingrediënten hebt u waarschijnlijk al in huis, wat wel zo ideaal is gezien de situatie. We duiken de keuken in.

Wat heb ik nodig? We maken een lekkere pittige Penne All'Arrabiata. Hiervoor gebruiken we 400 gram korte penne pasta. Verder hebt u nodig:


* 2 eetlepels olijfolie

* 2 teentjes knoflook, geperst

* 2 chillipepers, zonder zaadlijsten, in kleine stukjes

* 750 gram tomaten in stukjes


* 75 gram geraspte Parmezaanse kaas.


Bereiding:
Breng een pan water aan de kook; bereid de penne vervolgens naar de aanwijzingen op de verpakking.


Verhit vervolgens olie in een hapjespan en fruit de knoflook, zonder deze bruin te laten worden. Fruiten zorgt voor een smaakvoller gerecht; je verhit het zodat de geur- en smaakstoffen beter los komen. Hierdoor hebben we uiteindelijk minder zout nodig in onze gerechten, wat natuurlijk beter is voor de gezondheid.

Roer vervolgens de chilipepers en tomaten hierdoor en bak ze mee tot een dikke saus ontstaat.


Schep de penne door de saus en meng met redelijk enthousiasme voor een mooie, smaakvolle coating. Garneer met Parmezaanse kaas. Tip: een klein beetje is lekker, veel erop is.... nog lekkerder. Kaas naar smaak, wij gooien er aardig wat op. Wie basilicum of rucola bij de hand heeft kan het nog wat vrolijker aankleden voor wat optisch groen op het bord. Geniet van een overheerlijke, maar toch simpele pasta.